Найстаріший автомобіль у світі пішов з молотка за 4,6 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найстаріший автомобіль у світі пішов з молотка за 4,6 млн доларів

Казна та Політика
461
Найстаріший діючий автомобіль у світі - De Dion Bouton Et Trepardoux Dos-A-Dos Steam Runabout, 1884 року випуску - продано на аукціоні за 4 мільйони 620 тисяч доларів. Автомобіль, що носить ім'я La Marquise, встановив рекорд ціни для раритетних транспортних засобів.
Найстаріший автомобіль був виставлений на торги американським аукціонним домом RM Auctions. Організатори аукціону розраховували виручити за раритет 2-2,5 мільйона доларів. Імені покупця La Marquise, що став п'ятим власником цього автомобіля за всю його історію, аукціонний дім не розкриває, повідомляє Лента.ру
Першим власником La Marquise був французький аристократ граф де Діон, який брав участь у його створенні. У 1906 році де Діон продав автомобіль офіцеру французької армії Анрі Доріолю, сім'я якого володіла La Marquise до 1987 року.
Наступним власником став член британського клубу класичних машин Тім Мур, який відновив автомобіль і привів його в повністю робочий стан. У 2007 році La Marquise був проданий колекціонеру з Техасу Джону О'Куїну, який заплатив за нього, як повідомлялося, 3,63 мільйона доларів. На аукціон La Marquise був виставлений спадкоємцями О'Куїн, який помер в 2009 році.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас