ЦБ Росії у вересні продав максимальну кількість валюти з січня 2009 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Росії у вересні продав максимальну кількість валюти з січня 2009 року

Валюта
218
Центральний банк РФ у вересні вперше в поточному році виступив нетто-продавцем валюти, при цьому його продажі були максимальними в місячному вирахуванні з моменту завершення планової девальвації початку 2009 року.
За місяць підсумком участі регулятора у валютних торгах став продаж $6.765,68 мільйона і 590,91 мільйона євро.
У звітний період бівалютний кошик перебував на рівнях інтервенційних продажів ЦБ, а високий внутрішній попит на валюту, викликаний, в першу чергу, борговою кризою єврозони, а також падінням цін на нафту і втечею з ризикованих активів, призвів до того, що Центробанк був змушений кілька разів зміщувати вгору плаваючий валютний коридор.
За оцінками учасників ринку, за місяць плаваючий коридор ЦБ перемістився вгору на 40 копійок завдяки накопиченим інтервенціям ($2,017 мільярда і 0,275 мільярда євро).
На поточному тижні перший заступник голови ЦБ Олексій Улюкаєв повідомив діапазон плаваючого коридору на початок жовтня: 32,60-37,60 рубля.
Нагадаємо, минулого тижня золотовалютні резерви Банку Росії зменшилися на 6 млрд дол., або на 1,1%.
Міжнародні резерви РФ - це високоліквідні фінансові активи, що перебувають у розпорядженні Банку Росії і уряду Російської Федерації станом на звітну дату.
Міжнародні резерви складаються з активів в іноземній валюті, монетарного золота, спеціальних прав запозичення (SDR), резервної позиції у МВФ та інших резервних активів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас