Нацбанк Білорусі: Обсяг валютних інтервенцій на додсесії біржових торгів склав близько 8 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусі: Обсяг валютних інтервенцій на додсесії біржових торгів склав близько 8 млн дол

Валюта
227
Національний банк Білорусі 6 жовтня ц.р. провів перші валютні інтервенції на додатковій торговельній сесії Білоруської валютно-фондової біржі (БВФБ) для підтримки курсу білоруського рубля, повідомили в управлінні інформації Нацбанку. Їх обсяг склав близько 8 млн дол в еквіваленті.
Раніше повідомлялося, що 6 жовтня в ході додсесії різко виріс ринковий курс долара. Курс білоруського рубля до долара знизився на 2,6% - до 7 тис. 810 руб., І це зниження є найбільш значним з початку проведення торгів. За словами учасників торгів, попит на валюту перевищував пропозицію в 6 разів. Ринковий курс білоруського рубля також знизився і по відношенню до російського рубля та євро.
На ослаблення білоруського рубля відразу відреагував ринок готівкової валюти. Громадяни почали купувати валюту після того, як масово її здавали протягом останнього часу.
Додсесія на БВФБ відкрилася 14 вересня 2011 р. Там на основі попиту і пропозиції визначається ринковий курс білоруського рубля до іноземних валют. На основній сесії біржі визначаються офіційні валютні курси.
З моменту початку роботи додсесії Нацбанк купував там валюту, щоб не допустити надмірного зміцнення білоруського рубля. Всього за перші два тижні її функціонування було куплено 103 млн дол.
Голова правління Нацбанку Надія Єрмакова 3 жовтня ц.р., виступаючи перед депутатами білоруського парламенту, заявила про намір почати в жовтні інтервенції на додсесії та не допустити різкого підвищення курсу долара.
Раніше курси іноземних валют на додсесії постійно знижувалися. До 6 жовтня долар подешевшав щодо білоруського рубля на 9,18%, євро - на 12,39%, російський рубль - на 19,34%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас