Гейтнер: Конгрес має допомогти економіці США пом'якшити ефект від європейської кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: Конгрес має допомогти економіці США пом'якшити ефект від європейської кризи

Казна та Політика
161
Конгрес США має схвалити план президента країни Барака Обами щодо збільшення зайнятості населення, інакше наслідки європейської кризи можуть серйозно ускладнити відновлення найбільшої світової економіки, заявив глава американського Міністерства фінансів Тімоті Гейтнер, виступаючи перед комісією парламенту.
Гейтнер виділив три ключові напрямки діяльності для підтримки економіки. Перш за все, на його думку, треба надати Європі необхідну допомогу, правда, яким саме способом, чиновник не уточнив. По-друге, треба вживати активніших заходів для відновлення економіки самих США, у зв'язку з чим глава відомства закликав конгрес схвалити план Обами з боротьби з безробіттям, який дозволить збільшити ВВП країни на 1-2%.
Президент США 8 вересня оприлюднив новий план боротьби з безробіттям, підтримку малого бізнесу та стимулювання національної економіки. Документ, загальний обсяг якого в грошовому вираженні становить 447 млрд доларів, передбачає скорочення податкового навантаження на підприємства малого бізнесу, підтримку безробітних та фінансування модернізації інфраструктури.
Нарешті, як заявив Гейтнер, потрібен постійний моніторинг економічних показників і контакт з європейськими партнерами, оскільки їхні дії щодо своєчасного стримування боргової кризи можуть зробити безпосередній позитивний ефект на економіку США.
Одним з центральних питань, яких торкнувся міністр фінансів, стало збільшення повноважень створеної в липні Ради з нагляду за фінансовою стабільністю (Financial Stability Oversight Council) з тим, щоб її члени швидше змогли реформувати іпотечні гіганти Fannie Mae і Freddie Mac, що перебувають під контролем держави.
Серед позитивних для американської економіки факторів Гейтнер відзначив зменшення запасів боргових паперів єврозони у банків і інститутів США. У той же час він закликав "не втрачати пильність", оскільки "Європа занадто велика". "Крах її економіки спричинить серйозну міжнародну кризу. Довіра інвесторів буде підірвана, а попит різко скоротиться", - вважає міністр.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас