Українці обмінюють валюту через Інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці обмінюють валюту через Інтернет

Валюта
3394
Обмін валют вже перебрався в Інтернет, пише газета "Сегодня".
На форумах люди переписуються і домовляються зустрітися і обміняти купюри в столиці, пропонують доставити валюту на будинок, але з націнкою (наприклад долари по 8,12-8,15 грн. замість 8,04 грн., як в обмінниках). У соцмережі Facebook вже створена група для обміну. Для безпеки в неї пропонується додавати тільки знайомих людей, які повинні назвати своє справжнє ПІБ. Після операції людина видаляє себе з групи.
Найбільше поки постраждали від нововведення іноземці: від них в деяких обмінках досі вимагають довідку про походження валюти (це може бути митна декларація, але суми до 10 тисяч доларів можна декларувати усно), змушуючи йти до міняйлів.
У прес-службі НБУ виданню повідомили, що вимога довідки від іноземця про походження валюти, якщо він хоче обміняти її на гривні, неправомірна. А ось для того, щоб купити валюту, іноземцю потрібна квитанція, яку суму він обміняв на гривні. Валюту він може купити саме на цю суму.
Нагадаємо, що з 23 вересня НБУ своєю постановою № 278 зобов'язав банки фіксувати прізвище, ім'я, по батькові особи, яка здійснює обмін валюти, в довідках та квитанціях. Даною постановою Нацбанк також збільшив ліміт продажу готівкової інвалюти в одні руки з 80 тис. грн. до 150 тис. грн. в еквіваленті за один операційний день.
Проти нововведення виступила Асоціація українських банків. Разом з тим глава НБУ Сергій Арбузов заявив, що завдяки паспортизації валютного обміну завдано серйозного удару по тіньовому сектору економіки.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас