Moody's: Наслідки нової рецесії в США будуть менш відчутними, ніж в 2008-2009 роках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Наслідки нової рецесії в США будуть менш відчутними, ніж в 2008-2009 роках

Казна та Політика
398
Можлива нова хвиля економічної кризи в США призведе до менш руйнівних для економіки наслідків, ніж світова фінансова криза 2008-2009 років - рівень дефолту емітентів (speculative-grade default rate) досягне піку в 9,4% в лютому 2013 року проти 14,5% в листопаді 2009-го, йдеться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Moody's Investors Service.
Згідно з поточними оцінками, рівень дефолту емітентів в США буде перебувати на позначці 2,2% протягом наступних 12 місяців. Водночас, оскільки економіка США продовжує відновлюватися повільними темпами, рівень безробіття може зрости до 13% уже в першій половині 2012 року. Однак навіть у цьому випадку рівень дефолту емітентів виявиться нижчим, ніж у період кризи трьома роками раніше.
"Прогноз, згідно з яким рівень дефолту буде нижчим, не дивує, оскільки корпорації зараз більш підготовлені до негативних сценаріїв в економіці, ніж вони були у 2008-2009 роках, - вважає старший віце-президент Moody's Кеннет Емері, слова якого наводяться в повідомленні. - За останній рік було менше компаній, рейтинги або прогнози яких були знижені. Менше було і тих фірм, рейтинги яких були поміщені в списки на перегляд у бік зниження".
Позитивним Емері вважає банкрутство в період кризи багатьох "слабких" емітентів, завдяки чому підвищився загальний рівень кредитоспроможності економіки. У випадку рецесії найбільших збитків, як очікується, зазнають готельна і розважальна індустрія, сектор споживчих послуг, компанії у сфері реклами і виробництва пакувальних матеріалів. Рівень дефолту з них виявиться вищим за 10%.
Також Moody's вважає, що компаній, чиї рейтинги будуть знижені до мінімальних рівнів, буде менше. Наразі всього два емітенти з рейтингом "Baa3" і ймовірністю подальшого пониження у випадку рецесії вище 25%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас