Канаду визнали однією з найкращих країн для інвестицій у нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канаду визнали однією з найкращих країн для інвестицій у нерухомість

Казна та Політика
281
З дев'яти найпривабливіших ринків світу в другому кварталі прибутковість житлової нерухомості була відзначена тільки в Канаді, Франції та Швейцарії. У більшій частині решти країн, з поправкою на інфляцію, ціни на житло в другому кварталі знижувалися.
Як повідомляє Toronto Sun, з посиланням на доповідь компанії Scotia Economics, ринок нерухомості Канади поступово охолоджується, але досі залишається чи не найбільш ефективним і дохідним ринком в розвинених країнах світу.
Недавній огляд банку Global Real Estate показав, що ціни на житло в Канаді в другому кварталі зросли на 5% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. У першому кварталі 2011-го канадське житло дорожчало тими ж темпами. Дані за липень і серпень вказують на стабільні обсяги продажів і вирівнювання цін в середньому по країні.
Проте, в короткостроковій перспективі експерти очікують на незначний спад обсягів продажів і стагнацію цін до кінця цього року. "Економічна невизначеність вкупі з погіршенням ситуації на ринку праці Канади можуть стримувати потенційних покупців".
Що стосується інших привабливих для інвесторів країн, то в усій єврозоні поки тільки Франції вдалося переламати загальну тенденцію зниження вартості житла. У порівнянні з другим кварталом минулого року ціни на французькі будинки та квартири, з урахуванням інфляції, зросли на 5%. Ціни на житло Швейцарії у другому кварталі збільшилися на 4%.
Історично низькі відсоткові ставки в поєднанні з падінням цін на житло в країнах Америки, Європи та Азії призвели до того, що покупка будинку або квартири стала більш доступною для громадян. У звичайні часи низьких відсоткових ставок було б досить, для того, щоб "підхльоснути" зростання обсягів продажів. Однак нинішня ситуація далека від ідеальної. Негативні наслідки фінансової кризи і високий рівень безробіття в Європі переконали багатьох потенційних покупців житла в тому, що для фінансової безпеки їх сімей слід спершу розрахуватися зі старими боргами, поберегти гроші і відкласти великі витрати.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас