Економіка Єврозони зростає найповільнішими темпами з моменту закінчення рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Єврозони зростає найповільнішими темпами з моменту закінчення рецесії

Казна та Політика
151
Економіка Єврозони зростає найповільнішими темпами з моменту закінчення рецесії, оскільки ділова і споживча довіра ослабли, а ціни на акції впали, відповідно до міри активності, складеної Центром досліджень економічної політики (CEPR) і Банком Італії.
CEPR і Банк Італії заявили, що їх індикатор економічної активності Eurocoin впав до 0,03% з 0,22% в серпні, знижуючись четвертий місяць поспіль. Це був найнижчий рівень показника з серпня 2009 року.
Індикатор Eurocoin призначений для оцінки зростання валового внутрішнього продукту від кварталу до кварталу, за винятком нестійких компонентів, таких як сезонні коливання і короткострокові волатильності.
"Зниження в основному відбивається на тенденції цін на акції і зростаючому песимізмі за підсумками опитувань споживачів і фірм", - сказали CEPR і Банк Італії.
У першому кварталі економіка Єврозони виросла в річному численні на 2,4%, але різко сповільнилася до 1,6% у другому кварталі.
Значення Eurocoin припускає, що зростання сповільнилося далі в третьому кварталі, і узгоджується з іншими своєчасними заходами активності і випереджальними індикаторами. Разом з тим, вони припускають, що Європейський центральний банк незабаром буде змушений переглянути підвищення ставок у квітні та липні.
Markit Economics минулого тижня заявив, що індекс менеджерів з постачання для Єврозони впав до 49,2 у вересні з 50,7 у серпні, вказуючи, що економіка скоротилася.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас