Мінфін Греції: Переговори з кредиторами проходять нормально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції: Переговори з кредиторами проходять нормально

Казна та Політика
173
Переговори Греції з керівництвом місії кредиторів з ЄС і МВФ поновилися у четвер в Афінах у позитивному ключі, повідомило Міністерство фінансів Греції. "Клімат зустрічі було позитивним і творчим після жорстких заходів, щодо яких було схвалено рішення (уряду)", - йдеться в заяві Мінфіну.
Керівництво кредиторів (Єврокомісія, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд) повернулося у четвер в Афіни після несподіваного від'їзду на початку вересня. За час відсутності представників кредиторів грецький уряд пообіцяв реалізувати нові жорсткі заходи економії, щоб стабілізувати бюджетний дефіцит. Ці заходи включають скорочення зарплат і пенсій, підвищення податків і звільнення "в резерв" 30 тис. держслужбовців.
Група страйкарів-працівників Мінфіну намагалася заблокувати переговори в четвер вранці, проте керівництво міністерства та представники кредиторів все ж зустрілися і провели консультації.
Греції необхідний шостий, 8-мільярдний транш кредитної підтримки для того, щоб уникнути дефолту. Місія ЄК, МВФ і ЄЦБ має дати "зелене світло" виділенню траншу після того, як переконається у виконанні Грецією бюджетної програми.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас