Fitch знизило довгостроковий РДЕ Словенії в іноземній і місцевій валюті до AA-, прогноз - "негативний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило довгостроковий РДЕ Словенії в іноземній і місцевій валюті до AA-, прогноз - "негативний"

Казна та Політика
193
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Словенії в іноземній і місцевій валюті з AA до AA-. Прогноз щодо рейтингу - "негативний". Про це йдеться в матеріалах агентства.
Як повідомили представники Fitch, причиною для зниження рейтингу стало погіршення становища в банківському секторі країни. Вони відзначили, що в даних обставинах існує великий ризик, що держава буде змушена зробити вклад в докапіталізацію.
За словами аналітиків агентства, є побоювання, що частка "проблемних" банківських кредитів буде збільшуватися. Вони уточнили, що обсяг таких кредитів у I півріччі 2011 р. вже склав 14,8%. Окреме занепокоєння викликає ситуація з резервом під "проблемні" кредити, рівень яких дуже низький.
Представники Fitch окремо відзначили необхідність радикальних реформ, які б відповідали різко зростаючій кількості населення країни.
Згідно з оцінками агентства, дефіцит бюджету країни в 2011 р. складе 5,4%, що вище спершу запланованого показника в 4,8%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас