КБУ пропонує прискорити процедуру землевідведення за рахунок скорочення необхідних документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КБУ пропонує прискорити процедуру землевідведення за рахунок скорочення необхідних документів

Аграрний ринок
209
Конфедерація будівельників України (КБУ) розробила законопроект, яким двоетапна процедура відведення земельних ділянок замінюється одноетапною.
Як повідомляється в прес-релізі Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва (Держкомпідприємництва) з посиланням на голову ліквідаційної комісії Держкомпідприємництва Галину Яцишину, законопроект змінить структуру процедури відведення земельних ділянок, скасувавши перший її етап, за якого необхідно було отримати дозвіл на збір погоджень місця розташування об'єкта.
При цьому для отримання земельної ділянки достатньо буде містобудівної документації, що включає проект зонування територій.
Г. Яцишина нагадала, що "Держкомземом (Державний комітет України із земельних ресурсів - ІФ) був розроблений законопроект, який вже перебуває у ВР, і який скорочував процедуру (землевідведення - ІФ) до 60 днів".
Крім того, на думку урядового уповноваженого з питань дерегуляції господарської діяльності Михайла Бродського, наведену в прес-релізі, збір попередніх погоджень для розміщення об'єкта на підставі містобудівної документації повинен здійснюватися згідно з розпорядженням мера, а не рішенням виконкому.
"Тоді міський голова буде нести персональну відповідальність за власний підпис у разі порушення законодавства", - висловив думку Держкомпідприємництва М. Бродський.
Як повідомлялося, КБУ об'єднує три найбільші в Україні будорганізації - Українську будівельну асоціацію, Будівельну палату України та асоціацію "Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів та виробів".
Станом на середину травня КБУ об'єднувала більше 700 організацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас