Присяжнюк: Китай готовий інвестувати в сільське господарство України 10 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: Китай готовий інвестувати в сільське господарство України 10 млрд дол

Аграрний ринок
723
Китай готовий забезпечити інвестиції на суму 10 млрд дол в сільське господарство України у разі наявності погоджених сторонами конкретних проектів. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк за результатами візиту в Китай, передає прес-служба Кабміну.
У рамках візиту українська делегація зустрілася з головою Народного банку Китаю, міністром комерції КНР і президентом Ексімбанку КНР Лі Жогу. Під час зустрічі з Лі Жогу обговорювалися питання фінансування "Ексімбанком" Китаю інфраструктурних та агропромислових інвестиційних проектів в Україні, а також участі китайського банку у фінансових операціях на земельному ринку України.
"Китай приділяє велику увагу розвитку відносин з Україною в галузі сільського господарства. Президент "Ексімбанку" проінформував нас, що банк готовий забезпечити інвестиції в сільське господарство України на суму 10 млрд дол в разі наявності погоджених сторонами конкретних проектів", - повідомив Микола Присяжнюк.
Найближчим часом "Ексімбанк" має намір направити в Україну робочу групу, яка на постійній основі буде співпрацювати з українськими партнерами.
За словами міністра, інтерес китайської сторони полягає в тому, щоб імпортувати з України продукти харчування, а також спільно з Україною реалізовувати їх на ринках інших країн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас