ЗМІ: Німеччина і Франція готують "керований дефолт" Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Німеччина і Франція готують "керований дефолт" Греції

Казна та Політика
1293
Німеччина і Франція завершують розробку надзвичайного плану з подолання системної фінансової кризи, що виникла в зоні євро ЄС, який передбачає "керований дефолт" Греції за своїм держборгом. Про це повідомив сьогодні лондонський тижневик Sunday Telegraph.
Видання повідомляє, що франко-німецький проект спрямований на розгляд урядів фінансової "двадцятки".
Згідно з отриманою Sunday Telegraph інформацією, план заснований на трьох основних положеннях: значному збільшенні капіталу численних європейських банків; збільшенні активів Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) для недопущення подальшого втягування в кризу держоблігацій Італії та Іспанії; дефолті Греції. "Берлін і Париж сподіваються, що дані заходи заспокоять ринки, які на минулому тижні були в паніці. В результаті ослабне тиск на Італію та Іспанію, для фінансового порятунку яких ні у ЄС, ні у Міжнародного валютного фонду (МВФ) немає необхідних коштів", - відзначає видання.
У свою чергу інший лондонський тижневик Sunday Times повідомляє сьогодні, що міністри фінансів "двадцятки" приступили в останні 24 години до розгляду даного кризового плану. Згідно з виданням, "двадцятка" здатна виділити 3 трильйони євро для стабілізації зони євро ЄС.
Серед обговорюваних зараз заходів - керований дефолт Греції за її боргами. "Вживаються заходи у зв'язку з можливим дефолтом Греції вже на початку листопада", - пише Sunday Times.
У Лондоні не відкидають, що остаточне рішення щодо плану стабілізації зони євро і керованого дефолту Греції буде прийнято на саміті "двадцятки", який відбудеться 3-4 листопада у французькому місті Канн.
"Ми очікуємо дефолту Греції, проте країна залишиться в зоні євро", - заявив сьогодні ИТАР-ТАСС співробітник британського банку HSBC. При цьому він зауважив, що розмір списання боргу за грецькими облігаціями може досягти 50%.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас