Лагард: Грошей МВФ не вистачить на вирішення проблем, які можуть виникнути через кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард: Грошей МВФ не вистачить на вирішення проблем, які можуть виникнути через кризу

Казна та Політика
383
Грошей Міжнародного Валютного Фонду (МВФ) не вистачить на вирішення проблем, які можуть виникнути через кризу, заявила глава фонду Крістін Лагард. Вона виступила у Вашингтоні, де проходила зустріч лідерів світових фінансових міністерств, передає BBC.
"Наші можливості у майже 400 млрд дол. виглядають достатніми сьогодні, але слабкі порівняно з потенційними фінансовими потребами нестабільних країн і спостерігачів під час кризи", - сказала Лагард.
На її думку, найближчим часом потрібно обговорити ці потреби.
Лагард в черговий раз нагадала про необхідність прискорити реформу МВФ. Глава фонду зазначила, що головним елементом реформи є підвищення рівня представництва та квот в МВФ для країн зі швидко зростаючою економікою - в першу чергу країн БРІКС.
Нагадаємо, у внутрішньому документі МВФ, випущеному на початку вересня, йшлося про те, що ресурсів МВФ може виявитися недостатньо, якщо світові фінансові умови погіршаться, і більша кількість країн звернуться до кредитора в пошуках фінансового порятунку. Оцінка співробітників МВФ щодо суми грошей фонду, яку, можливо, доведеться позичити всім бажаючим при погіршенні глобального економічного клімату, зросла більш ніж на чверть, порівняно з прогнозами червня 2011 У той час як МВФ може собі дозволити видати кредитів на близько 390 млрд дол., не піддаючи свій баланс ризику, в гіршому випадку, можливо, доведеться позичити близько 840 млрд дол. У липні розрахунки показували, що при найгіршому розвитку подій обсяг валютного попиту складе 640 млрд дол.
МВФ вже фінансував програми стабілізації в Греції, Ірландії та Португалії, і є серйозні побоювання, що без рішучих дій у зоні євро криза незабаром може поглинути економіки Італії та Іспанії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас