Експерт: Різкого підвищення цін на овочі цього року не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Різкого підвищення цін на овочі цього року не буде

Аграрний ринок
237
Цього року не буде різкого підвищення цін на овочі, як у минулому році. Таку думку висловив генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Володимир Лапа.
Володимир Лапа розповів, що ціни для виробників на овочі обвалюються, але споживачів вони влаштовують. За його словами, виробники продають свою картоплю за 70 копійок або 1 грн, а на ринку вона коштує все одно 2,5 грн, повідомляє УНН.
"Тому ми маємо ситуацію, коли ціни реалізації для виробників дуже впали по більшості видів овочів і картоплі. Вони на межі рентабельності, а в деяких підприємствах навіть нижче рентабельності. Тобто, ми, на жаль, повернулися до такої ситуації, коли на окремих полях просто не вигідно збирати продукцію, оскільки доходи від реалізації не окупають витрати на збирання", - підкреслив гендиректор УКАБ.
Однак для споживачів, запевнив він, ситуація краща, ніж у минулому році, оскільки вони отримали все-таки більш низькі ціни по різних видах продукції.
"Очевидно, що цього року сезонна динаміка не буде настільки різкою. Ясно, що ціни будуть підвищуватися на картоплю і овочі, коли почнеться закладка продукції в погріб. Навіть тенденція підвищення ціни буде скоріше просто сезонною, а не такою різкою, як вона була минулого року. Тобто, ми отримаємо підвищення цін не на сотні відсотків, як в минулому році, а на десятки відсотків за основними видами плодоовочевої продукції", - зазначив експерт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас