Витрати на соціалку зростуть на 10-15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витрати на соціалку зростуть на 10-15%

Казна та Політика
463
У 2012 році на 10-15% буде збільшено видатки на соціальну сферу. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Ярослав Сухий в кулуарах Верховної Ради.
"Після шоку 2008-2009 років, який пережило суспільство, коли ми навіть бюджет на 2010 рік не побачили до весни, антикризовій програмі і програмі розвитку дуже важко виходити на нормальні рейки. І в цілому ситуація проста - на скільки зросте економіка, на стільки зростуть соціальні показники", - зазначив народний депутат.
Він додав, що поки рано говорити про те, що головний кошторис країни є бюджетом розвитку. "На превеликий жаль, ми поки не можемо зробити головного - виділяти значні кошти з бюджету на інвестиції в базові галузі народного господарства. Ми знову і знову направляємо кошти на проїдання, і ми змушені це робити, тому що багато заборгували людям", - повідомив Я. Сухий.
"Однак на 10-15% всі видатки на соціальну сферу будуть збільшені наступного року", - уточнив він.
"Коли ми були в опозиції, ми хотіли одного - домогтися реального утримання прожиткового мінімуму. На сьогодні прожитковий мінімум відстає від реального, напевно, на 30%. Тому на 2014 рік ми вийдемо на реальне утримання прожиткового мінімуму. І після цього ми вийдемо на нормальні показники мінімальної зарплати і мінімальної пенсії", - запевнив парламентарій.
Як повідомлялося, раніше голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляв про те, що проект державного бюджету на 2012 рік зберігає виплату всіх пільг і соціальних витрат на тому рівні, на якому вони існують сьогодні.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас