Moody's знизило рейтинг восьми грецьких банків відразу на два щаблі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинг восьми грецьких банків відразу на два щаблі

Казна та Політика
835
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинг восьми банків Греції відразу на два ступені, пославшись на слабкість економіки країни і слабкі позиції банків щодо ліквідності.
Як відзначається в прес-релізі Moody's, агентство знизило довгострокові рейтинги банківських депозитів наступних грецьких банків: National Bank of Greece SA (NBG), EFG Eurobank Ergasias SA (Eurobank), Alpha Bank AE (Alpha), Piraeus Bank SA (Piraeus ), Agricultural Bank of Greece (ATE), Attica Bank SA (їх рейтинги були знижені до Caa2 з B3), а також Emporiki Bank of Greece (Emporiki) і General Bank of Greece (Geniki), рейтинги яких були знижені агентством з В1 до В2. Довгострокові рейтинги банківських депозитів зазначених вище банків мають "негативний" прогноз.
Як повідомили експерти Moody's, негативний вплив на рейтинги банків надали боргові проблеми Греції. Ситуація в країні викликала скорочення депозитної бази банків і не сприяла формуванню сприятливої ​​ситуації щодо ліквідності. Проблеми в цій сфері надали знижувальний тиск на рейтинги.
Незважаючи на те, що Moody's визнає позицію грецьких банків щодо рівня капіталу як адекватну, агентство вказує, що кредитоспроможність грецьких банків схильна до серйозних ризиків на тлі списань у зв'язку з суверенними держоблігаціями Греції. "Країна має серйозні проблеми, що відображено в наданому їй рейтингу на рівні Ca, й історичний досвід свідчить про те, що реструктуризація боргів суверенних часто призводила до дефолтів держав", - відзначається в повідомленні Moody's. Агентство вважає, що приватні інвестори зазнають серйозних втрат у зв'язку з вкладеннями в держоблігації Греції. "Несприятливий розвиток подій щодо застосування другої програми допомоги Греції обсягом 109 млрд євро матиме подальші негативні наслідки для банківської системи", - повідомляється в матеріалах Moody's.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас