Shell не має наміру виходити з переробного бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell не має наміру виходити з переробного бізнесу

Енергетика
228
Британо-нідерландська Royal Dutch Shell не має планів виходу з нафтопереробного бізнесу, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на заяву голови компанії Пітера Возер.
"Ми залишимося інтегрованою компанією", - заявив Возер.
У повідомленні наголошується, що декілька так званих інтегрованих компаній, які й добували, і переробляли нафту, дійшли рішення розділити ці два напрямки.
Так, у липні поточного року американська ConocoPhillips оголосила про розділення бізнесу на дві незалежні компанії, що торгуються, одна з яких займеться розвідкою і видобутком, а друга зосередиться на переробці нафти. Рішення послідувало після аналогічного кроку Marathon Oil Corp. Крім того, компанія Murphy Oil Corp. продала всі свої нафтопереробні заводи, за винятком одного в Уельсі, але і він зараз виставлений на продаж.
Возер пояснив, що наявність нафтопереробних потужностей дає Shell перевагу в освоєнні нафтоносних пісків у Канаді, оскільки нафта, яка видобувається там, вимагає глибокої переробки.
Також, на думку, Возер, диверсифікованість допомагає компанії успішно співпрацювати з держнафтокомпаніями, які мають доступ до значних запасів вуглеводнів, але не мають достатнього досвіду і технологій для їх освоєння і переробки в ринковий продукт.
"Щоб бути вдалим партнером для держкомпаній, ми повинні бути інтегрованими", - заявив глава Shell.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас