Лагард: Ринки не беруть до уваги зусилля урядів єврозони і вірять чуткам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард: Ринки не беруть до уваги зусилля урядів єврозони і вірять чуткам

Казна та Політика
285
Світові фінансові ринки перебувають під сильним впливом чуток навколо боргових проблем Європи, не беручи до уваги величезні зусилля, які роблять уряди для подолання кризи, заявила на прес-конференції директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.
"Багато чуток і побоювань наразі сильно перебільшені. Сподіваюся, аналітики дійсно вдивляться з цифри з бюджетів та інших економічних параметрів і адекватно їх оцінять", - сказала вона. За її словами, багато держав єврозони вжили дуже серйозних заходів для поліпшення показників з дефіциту бюджету, "проте часто вони залишаються непоміченими".
Лагард підкреслила, що ні вона, ні МВФ не повинні займатися "заспокоюванням" ринків, оскільки у функції фонду це не входить. Рекомендації МВФ не прив'язані до щоденних показників індексів фондових ринків, які лише відбивають уповільнення світової економіки. Важливе завдання консолідації бюджетів продовжує залишатися пріоритетним, оскільки "борги можуть завдати ще більш значної шкоди економіці".
Глава МВФ підкреслила, що для полегшення боргового тягаря єврозони не вистачає "колективних зусиль", які світові лідери демонстрували, зокрема, в період банкрутства Lehman Brothers і початок світової фінансової кризи після нього.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас