МВФ попереджає про загрози світовій економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ попереджає про загрози світовій економіці

Казна та Політика
1307
Міжнародний валютний фонд (МВФ) попереджає про найсерйозніші загрози для світової фінансової системи з моменту кризи 2008 року. Особливо вразливі європейські банки, які "потребують термінового збільшення капіталу", говориться в підготовленій експертами МВФ "Доповіді про фінансову стабільність у світі".
"За останні місяці ризики порушення фінансової стабільності істотно зросли. Більш слабкі перспективи зростання негативно позначаються на балансах як державного, так і приватного секторів", - наголошується в документі.
За словами головного економіста МВФ Олівера Бленчард, "Європа повинна робити все разом". При цьому він розкритикував європейських лідерів за надто повільну реакцію і запізнілі рішення, повідомляє британський телеканал ВВС.
У вівторок МВФ знизив оцінку зростання світової економіки на поточний та наступний роки до 4% на рік. Ще три місяці тому очікувався підйом світового ВВП на 4,3% в 2011 році і на 4,5% в 2012-му. У 2010 році приріст склав 5,1%. МВФ рекомендує урядам всіх країн вжити "дієвих заходів для підвищення стійкості фінансової системи".
Основними завданнями в розвинених країнах названі подолання наслідків кризи і реалізація реформ у сфері фінансового регулювання. Для економік, що розвиваються експерти МВФ рекомендують обмеження зростання фінансових дисбалансів і створення "основ для більш міцної фінансової системи".
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас