Ризики для фінансової системи ЄС значно зросли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ризики для фінансової системи ЄС значно зросли

Валюта
1063
Як заявила Європейська рада з системних ризиків (ESRB), загрози фінансовій системі "значно" зросли, тому що проблема суверенних боргів країн Єврозони послаблює економічне зростання і чинить тиск на банки. "Основні ризики пов'язані з можливими подальшими побічними зворотними ефектами, пов'язаними з суверенними ризиками, фінансуванням вразливостей в банківському секторі ЄС і ослабленням перспектив зростання як на рівні ЄС, так і на світовому рівні", - йдеться в заяві ради. - "Рішучі і швидкі дії потрібні від усіх органів влади".
Наростають побоювання, що європейські банки можуть опинитися без достатнього обсягу капіталів для протистояння дефолту Греції та сповільненню економічного зростання, викликаного урядовими заходами економії. Британський банк Lloyd's припинив розміщення коштів у банках низки периферійних країн, - заявив Люк Севідж, фінансовий директор Lloyd's.
Рада підготувала конфіденційне попередження європейським урядам у червні, закликаючи їх бути готовими до вливань капіталів у банки, які не змогли пройти або були близькі до провалу стрес-тестів, - зазначено в заяві ради. Також Рада заявила, що наглядовим органам необхідно координувати зусилля щодо зміцнення банківського капіталу, "в тому числі вдаючись до заходів обмеження, беручи до уваги необхідність забезпечення прозорості і послідовності в оцінці суверенних ризиків".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас