ЄЦБ накачує банки доларами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ накачує банки доларами

Валюта
1994
Один з банків зони обігу євро отримає кредит на суму 500 млн доларів від Європейського центрального банку, повідомило агентство Bloomberg. Банк-отримувач не називається.
Гроші будуть видані під 1,07% річних. Термін погашення кредиту - 7 днів.
Як вважають опитані агентством аналітики банківського сектора, залучення кредиту одним з банків єврозони говорить про те, що проблеми з доларовою ліквідністю в регіоні ще актуальні.
Європейські банки стали звертатися до ЄЦБ по долари з 17 серпня 2011 року. Перші транші минулого тижня отримали дві фінансово-кредитні установи, сума розміщуються доларових коштів склала 575 млн доларів.
Крім того, ЄЦБ повідомляє, що фінансові організації Європи зменшили суму готівкових євро, що розміщуються на рахунках регулятора. Так, 20 вересня банки залишили 114,7 млрд євро, тоді як днем раніше сума становила 144,8 млрд.
16 вересня ЄЦБ, ФРС США і найбільші центробанки світу об'єднали зусилля для того, щоб полегшити європейським фінансовим організаціям, що зазнають проблем, доступ до доларової ліквідності. Дії мають зменшити побоювання, що кредитори Старого Світу можуть стати жертвами боргової кризи єврозони.
Також минулого тижня голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу заявив, що скоро будуть представлені пропозиції щодо запровадження єдиних облігацій єврозони.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас