Moody's знизило рейтинг Bank of America — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинг Bank of America

Казна та Політика
539
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило довгостроковий кредитний рейтинг однієї з найбільших в США банківських компаній Bank of America з А2 до Ваа1. Прогноз по рейтингу - "негативний". Про це повідомляється в офіційних документах агентства.
Основна причина такого рішення в тому, що уряд країни, ймовірно, не буде посилено допомагати компанії у випадку, якщо вона опиниться на межі банкрутства, зазначають у Moody's. За словами аналітиків агентства, це не означає, що влада залишить банк без допомоги, проте швидше дадуть йому збанкрутувати, ніж почнуть надавати фінансову підтримку.
Агентство знизило рейтинг іншого великого американського банку Wells Fargo. Його довгостроковий рейтинг був знижений з А1 до А2. Прогноз щодо рейтингу також "негативний".
Bank of America - американська компанія, що надає широкий спектр фінансових послуг приватним та юридичним особам, найбільша банківська холдингова компанія в США за числом активів. У банку майже 6 тис. відділень у США і 300 в інших країнах.
Wells Fargo & Company - один з найбільших американських комерційних банків з активами за станом на 31 березня 2011 р. у 1,244 трлн дол. (4-е місце в США). Штаб-квартира банку розташована у м. Сан-Франциско. Компанія надає банківські та страхові послуги, послуги з іпотечного кредитування і споживчого фінансування через більш ніж 9 тис. відділень і 12 тис. банкоматів.
Нагадаємо, 14 вересня міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги кількох провідних банків Франції. Рейтинг Societe Generale впав з Aa2 до Aa3, а Credit Agricole - з Aa1 до Aa2.
Обидва банки з лютого зазнали падіння цін на акції, Credit Agricole - на 60% і Societe Generale - на 65%. Рейтинг BNP Paribas, ще одного великого банку, не був знижений. Ціна його акцій знизилася на 53% за той же період.
Ці банки є великими власниками грецьких держоблігацій, що підриває довіру до них через нестабільну економічну ситуацію в Греції та можливий дефолт цієї країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас