Обама закликав уряди країн до більшої відкритості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама закликав уряди країн до більшої відкритості

Казна та Політика
165
Президент США Барак Обама закликав уряди країн до більшої відкритості, повідомляє Associated Press. Свою промову американський лідер адресував країнам, як з усталеним демократичним режимом, так і країнам, що розвиваються. На думку Обами, необхідно використовувати нові технології комунікацій для масштабного залучення населення в процес державного управління.
Виступ Обами відбулося на інавгурації американо-бразильської ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд", яка відбулася в ООН.
Крім двох, головуючих країн, в роботу нової структури залучені керівництва декількох десятків держав, а також неурядових організацій. Метою їх роботи є створення механізмів участі громадськості в справі державного управління і контролю органів влади.
У своєму виступі за приклад Обама навів нові правила, схвалені в США. Зокрема, це заходи щодо захисту свідків, можливість передачі народних петицій в Білий дім в режимі он-лайн, а також ініціативи, в рамках яких нафтогазові компанії зобов'язані повністю розкривати інформацію про витрати на видобуток вуглеводнів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас