Великобританії може загрожувати десятиліття економічної стагнації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританії може загрожувати десятиліття економічної стагнації

Казна та Політика
375
Великобританія може зіткнутися з тривалим періодом стагнації в економіці, подібним до того, що пережила Японія наприкінці 90-х років минулого століття. Про це журналістам заявив міністр у справах бізнесу Вінсент Кейбл по завершенні третього робочого дня з'їзду ліберальних демократів у Бірмінгемі.
Він також зазначив, що не можна відкидати вірогідності повторення фінансової кризи в Європі.
"Що нас чекає? Якщо бути оптимістом, то можна припустити, що ми впорядкуємо бюджет, зробимо вже, здається, такі абсолютно очевидні кроки, як розвиток виробництва, експорту, "зелених" технологій, інвестиційних програм і дещо в цьому напрямку вже робиться, - цитує ИТАР-ТАСС Кейбла. - Проте все більш імовірним стає інший, не оптимістичний, але й не цілком песимістичний сценарій, при якому рішення існуючих проблем виявиться далеко не таким простим і затягнеться на роки - як було свого часу в Японії. Не можна сказати, що ймовірність такого розвитку подій висока, але це цілком можливо".
Міністр також додав, що Європа може зіткнутися з новим витком економічної кризи: "Ми сподіваємося, що цього не станеться. Втім, якщо серйозні проблеми почнуться не тільки у такої країни єврозони, як Греція, але і в Італії, в Іспанії, то вже нічого не можна буде відкидати".
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас