Азаров: Україна готова до можливої ​​другої хвилі світової фінансової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна готова до можливої ​​другої хвилі світової фінансової кризи

Казна та Політика
424
Україна готова до можливої другої хвилі світової фінансової кризи. Про це заявив прем'єр-міністр країни Микола Азаров на засіданні економічного прес-клубу, повідомляє прес-служба президента України.
"Та робота, яку здійснював уряд протягом півтора року, дозволила скоротити дефіцит бюджету. І це є найголовнішим антикризовим заходом, що дозволяє нам зараз говорити, що ми готові до можливої світової кризи набагато краще, ніж це було в 2008 році", - підкреслив Азаров. Він зазначив, що набагато простіше знайти фінансування для дефіциту держбюджету в 2,5%, ніж майже в 20%, який був у 2009-му. "Якщо ми не зможемо в разі кризи знайти зовнішні кредитні ресурси в 2,5%, ми закриємо це за рахунок внутрішніх ресурсів. Та й на 2,5% скоротити витрати набагато простіше, ніж на 20%", - сказав прем'єр.
За його словами, Україна продовжить переговори з РФ про перегляд "кабальних газових угод", укладених в 2009 році. Уряд розраховує з 2013-го збільшити видобуток власного газу за рахунок купівлі двох бурових платформ для роботи на шельфі. "Ми пішли на великі витрати, і вже починаючи з I кварталу наступного року платформи почнуть видобуток на шельфі Чорного моря. Уже з 2013 року Україна отримає додатково близько 1,5 мільярда кубометрів газу", - очікує Азаров.
Глава уряду прогнозує, що в 2012 році значного зниження попиту на український метал на світових ринках не буде, тому валютні надходження до держбюджету не зменшаться. "Ми припускаємо, що в 2012 році не буде значного падіння попиту на наш метал, враховуючи, як розвивається Азія і азіатські ринки", - зазначив він.
За його словами, з 2012 року при реалізації інфраструктурних проектів будуть максимально залучатися внутрішні ресурси. "Все будівництво в Україні буде проходити з залученням наших заводів, які можуть виготовляти металеві конструкції, і в гіршому випадку, якщо на 1,5 мільйона тонн зменшиться попит на метал, ми зможемо ці 1,5 мільйона тонн реалізувати всередині країни", - впевнений український прем'єр-міністр.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас