Уряд Данії очолить жінка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Данії очолить жінка

Казна та Політика
252
Згідно з даними після підрахунку 99% голосів, датські лівоцентристи отримають у парламенті країни нового скликання 89 місць, у той час як прихильникам нинішнього глави кабінету міністрів правоцентриста Ларса Льоке Расмуссена дістанеться 86 крісел. Расмуссен вже визнав свою поразку, заявивши про те, що "у Данії тепер буде новий соціал-демократичний прем'єр".
На чолі кабінету міністрів стане Хелле Торнінг-Шміт, яка очолює датських соціал-демократів з 2005 року. Уряд сформують представники ще трьох політичних сил, що входять до коаліції, - Соціалістичної народної партії, Червоно-зеленого альянсу і соціал-ліберальної Radikale Venstre.
Протягом останніх десяти років на чолі кабінету міністрів Данії незмінно стояли представники правих сил. Однак схоже, що низка їхніх ініціатив розчарувала датських виборців. Зокрема, бурхливі дискусії в країні викликало рішення Копенгагена про відновлення влітку поточного року прикордонного контролю і митного огляду на кордонах зі Швецією і Німеччиною, прийняте під тиском націоналістів, які входили до складу правлячої тоді коаліції. Крім того, невдоволення населення викликали неефективні методи боротьби уряду з наслідками економічної кризи, яка призвела до рекордного падіння найважливіших показників з часу Другої світової війни.
Переможці виборів пропонують свій рецепт оздоровлення економіки Данії. Під час дебатів пані Торнінг обіцяла з цією метою збільшити обсяги бюджетних витрат, підвищити податок на багатство і продовжити робочий день на 12 хвилин.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас