Нафта дешевшає на побоюваннях за попит на "чорне золото" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на побоюваннях за попит на "чорне золото"

Енергетика
430
Світові ціни на нафту в понеділок знижуються на тлі стурбованості щодо ймовірного уповільнення зростання попиту на "чорне золото" у зв'язку з ознаками ослаблення економічної активності в США та ймовірності поширення боргової кризи в Європі, свідчать дані торгів.
Вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:36 мск знизився на 1,07 долара, або на 1,22%, - до 86, 89 за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent скоротилася на 0,82 долара, або на 0,73%, - до 111,4 за барель.
Песимізм інвесторів почав наростати після того, як європейські лідери так і не представили минулими вихідними єдиного чіткого плану з вирішення боргових проблем єврозони.
Крім того, з песимізмом чекають учасники торгів на нову порцію статистики з ринку нерухомості США.
"Ситуація в Європі ще протягом деякого часу буде чинити негативний тиск на ринок нафти, - наводить агентство Bloomberg слова аналітика Fat Prophets в Сіднеї Девіда Леннокса. - Також одним з побоювань, які рухають ринком, є довіра споживачів до американської економіки і обсяги використання ними нафтопродуктів".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас