Обама планує збільшити податки для мільйонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама планує збільшити податки для мільйонерів

Казна та Політика
524
Президент США Барак Обама має намір запропонувати Конгресу збільшити податки на громадян, річний дохід яких перевищує мільйон доларів. Про це повідомляє радіо "Свобода".
За словами анонімного представника Білого Дому, цей крок стане одним із заходів зниження бюджетного дефіциту, про які Президент США, як очікується, оголосить у понеділок.
Сам Обама в ході свого щотижневого звернення до нації заявив, що для погашення бюджетного дефіциту американцям доведеться справедливо заплатити.
"У понеділок я оприлюдню план, за яким ми будемо діяти, поясню, з яких коштів ми будемо його фінансувати, і яким чином будемо знижувати дефіцит бюджету, а саме - жити за коштами і зобов'язати кожного справедливо заплатити", - заявив Обама.
Мета пропозиції Обами - домогтися того, щоб податки багатих громадян не були меншими, ніж представників середнього класу. Зараз, завдяки різним податковим пільгам, багаті платники податків перебувають у кращому становищі. План Президента включає податкові послаблення для робітників та малого бізнесу, а також виділення додаткових асигнування розміром 447 млрд дол для вирішення проблеми високого безробіття.
Що стосується поправок податкового регулювання, то перед конгресом стоїть завдання через поправки за 10 років, скоротити витрати на 1,2 трлн дол.
Представники Республіканської партії США вже відреагували на промову Президента, висловивши своє незадоволення його пропозиціями. На думку опозиціонерів, збільшення податків на великий бізнес незмінно спричинить проблеми з працевлаштуванням, оскільки це два тісно пов'язаних питання. На думку політологів, противники демократів спеціально йдуть на загострення конфліктів у фінансових питаннях через бажання підірвати рейтинг довіри чинному Президенту.
"Білий дім перетворився на фабрику з виробництва "червоної стрічки" (сленгова назва бюрократизму), вже "намотано" 4000 нормативних актів, сотні з яких висмоктують з економіки по 100 млн дол щорічно", - заявив конгресмен-республіканець Пітер Роскем. У своїй промові він також звинуватив чинну адміністрацію в імітації цієї роботи та ухилення від вирішення реальних проблем, а також порекомендував демократам прислухатися до слів опозиції.
Наразі США відчувають серйозні фінансові труднощі через проблеми з великим розміром державного боргу.
Нагадаємо, 17 серпня Президент США Барак Обама заявив, що готує детальний план скорочення бюджету більше, ніж на 1,5 трлн дол.
На початку серпня Сенат США, де Демократична партія має більшість, схвалив план підвищення ліміту держборгу і скорочення бюджетного дефіциту, після чого його підписав Президент США Барак Обама. Згідно з ухваленим планом, максимально допустимий рівень державного боргу підвищений на 2,4 трлн дол. В обмін виконавча влада зобов'язується протягом 10 років скоротити бюджетні витрати.
Слідом за цим, стало відомо, що обсяг державної заборгованості в США у зв'язку з підвищенням максимально допустимої планки боргу перевищив 100% від внутрішнього валового продукту країни. Сума держборгу досягла 14,58 трлн дол.
5 серпня, на фінансових ринках ходили чутки про рішення S&P знизити кредитний рейтинг США. А через чотири години після закриття фондових ринків агентство заявило про зниження рейтингу з ААА на АА+, що негативно позначилося на світових фондових ринках.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас