Кожен четвертий українець проживає за межею бідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен четвертий українець проживає за межею бідності

Казна та Політика
406
Відносний критерій бідності в Україні зменшився з 27% в 2001 році до 24% в 2011 році.
Як передає Економічна Правда з посиланням на "Інтерфакс-Україна", про це заявила директор департаменту стратегічного планування Міністерства соціальної політики України Ніна Підлужна, під час відеомосту "Москва-Київ".
"Офіційний критерій бідності - це відносний критерій. І за цим критерієм рівень бідності на сьогодні... знизився до 24%. Якщо у 2001 році рівень бідності складав більше 27%, то відносний критерій зменшився до 24%", - сказала вона.
При цьому Підлужна нагадала, що програмний документ в боротьбі з бідністю, розрахований на 10 років, цього року завершив термін дії. Кабінет міністрів розробив і схвалив законопроект про затвердження загальнодержавної програми подолання та запобігання бідності на період до 2015 року.
Разом з тим вона відзначила, що надалі в Україні планується ввести багатовимірну оцінку бідності, коли її рівень визначатимуть аналітики за кількома параметрами.
"Ми не ставимо завдання ліквідувати повністю бідність... але закладаємо критерії зниження бідності в Україні", - підкреслила Підлужна, говорячи про програму подолання бідності.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас