Кабмін має намір завершити приватизацію об'єктів стратегічних галузей в 2014 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір завершити приватизацію об'єктів стратегічних галузей в 2014 р.

Казна та Політика
146
Кабінет міністрів України прогнозує в 2014 р. завершення приватизації об'єктів стратегічних галузей на основі галузевих підпрограм приватизації. Про це йдеться в проекті закону про Державну програму економічного і соціального розвитку України на 2012 р. і основні напрямки розвитку на 2013 і 2014 рр., опублікованому на офіційному сайті Верховної Ради, повідомляє РБК-Україна.
Кабмін планує в 2013 р. завершення інвентаризації державного майна та створення єдиної бази обліку та управління об'єктів державної власності;
створення державних господарських об'єднань та державних холдингових компаній, основним видом діяльності яких буде управління державними активами суб'єктів господарювання державного сектора економіки у відповідних галузях;
широке впровадження інституту незалежних директорів;
заснування планування діяльності підприємств державного сектору економіки на середньостроковий період на підставі стратегій їх розвитку.
Уряд в 2014 році передбачає завершення формування нової моделі управління об'єктами державної власності, яка передбачає в т.ч. управління державними компаніями під керівництвом професійних менеджерів (які будуть призначатися на конкурентних засадах).
Крім того, відповідно до програми, Кабмін має намір в 2014 р. завершити приватизацію енергопостачальних і теплових електрогенеруючих потужностей.
Також уряд планує завершення до кінця 2015 року ліквідації збиткових і безперспективних вугільних і торфодобувних підприємств, забезпечення диверсифікації джерел, постачальників, маршрутів та способів постачання енергетичних ресурсів, які імпортуються в Україну.
Нагадаємо, в червні ц.р. Фонд державного майна України ФДМУ погодив проект програми приватизації, який буде представлений для подальшого затвердження на розгляд уряду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас