Японія планує підвищити податки для потреб відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія планує підвищити податки для потреб відновлення

Казна та Політика
129
Урядова комісія з податків Японії в п'ятницю запропонувала за рахунок підвищення податків залучити 11,2 трильйона ієн ($146 мільярдів) на відновлювальні роботи після руйнівного землетрусу і цунамі, повідомляє Рейтер.
Комісія повідомила, що запропонувала різні сценарії, включаючи підвищення податку на прибуток, на корпорації і на споживання, а також на сигарети і алкоголь.
Пропозиції комісії обговорить правляча партія наступного тижня, перед тим як скласти третій екстрений бюджет в наступному місяці на відновлення сильно постраждалого від удару стихії північного сходу країни.
Міністр фінансів Дзюн Адзума сказав раніше в п'ятницю, що уряд подумує підняти прибутковий і корпоративний податки, а також продати держчастки в Japan Tobacco і Tokyo Metro, щоб зібрати гроші на відновлення.
Японія, яка сильно заборгувала, намагається знайти кошти на наймасштабніші відновлювальні роботи з часів Другої світової війни, але при цьому не погіршити фінансові проблеми і не задушити і без того слабке відновлення економіки.
Токіо вже прийняв два екстрені бюджети на 6 трильйонів ієн ($78 мільярдів) і планує витратити ще 13 трильйонів ієн протягом п'яти років. Основна частина витрат буде покрита за рахунок коштів бюджету на наступний рік, який уряд розраховує скроїти в наступному місяці.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас