Мінфін Греції: на країну чекає четвертий поспіль рік рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції: на країну чекає четвертий поспіль рік рецесії

Казна та Політика
240
Греція покаже в 2012 році спад ВВП четвертий рік поспіль, визнав у четвер міністр фінансів країни Евангелос Венізелос. "(Кредиторам) слід зрозуміти, що грецький народ платить ціну. Є кумулятивне зниження ВВП за три роки, яке тепер перетвориться на чотири роки рецесії", - сказав він, виступаючи в парламенті країни.
Міністр не сказав, коли, на його думку, Греція зможе повернутися до економічного зростання.
Греція реалізує жорсткі скорочення в обмін на кредити ЄС і МВФ, однак не вкладається в бюджетні показники програми. ВВП країни падає з 2009 року, в 2010-му він скоротився на 4,4%, цього року очікується падіння до 5% ВВП або вище. Раніше грецький уряд планував уповільнення економічного спаду в 2011 році і зростання економіки в 2012-му.
За словами Венізелоса, критично важливе значення для країни має схвалення країнами єврозони другого пакету кредитної підтримки Греції, виділеного в липні поточного року. До 110-мільярдного пакету травня 2010 країни ЄС додали ще 109 млрд у вигляді прямої допомоги, а також програми обміну облігацій.
"16 парламентів, 17 разом з Грецією, будуть незабаром обговорювати, чи стануть брати участь у новій програмі. Ми не повинні дати дискусії розвиватися в неправильному напрямку", - сказав Венізелос.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас