Нафта дешевшає через американські статдані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через американські статдані

Енергетика
622
Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в четвер на тлі статданих США з комерційних запасів сировини на оптових складах і роздрібних продажів, а також очікуваннях на свіжу порцію статистики щодо обсягів промислового виробництва в серпні поточного року. Про це свідчать дані торгів.
Вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку за станом на 9:04 мск скоротилася на 0,45 долара, або на 0,51% - до 88,46 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,39 долара, або на 0,35% - до 112,01 долара за барель.
Запаси нафти на складах США за тиждень, що завершився 9 вересня, зменшилися на 6,7 млн ​​барелів, при цьому запаси пального та дистилятів збільшилися на 1,7 млн ​​і 1,9 млн відповідно. Споживання пального впало на 1,2% - до 8,85 млн барелів на добу, тобто найнижчого рівня з травня поточного року.
Обсяг роздрібних продажів в США в серпні поточного року порівняно з липнем не змінився, склавши 389,5 млрд доларів. Таким чином, опубліковані дані виявилися трохи гіршими за прогнози. Аналітики очікували на зростання показника на 0,2%.
Ціни виробників у США в серпні 2011 року після усунення сезонних коливань не змінилися в порівнянні з липнем, що повністю збіглося з прогнозом аналітиків.
У четвер очікуються статистичні дані з обсягів промислового виробництва в США в серпні 2011 року. Як очікується, зростання виробництва складе в звітному місяці 0,1% проти 0,9% у липні.
"Слабка економіка США надає (негативний) вплив на вартість нафти, а у разі погіршення прогнозів ринок може відреагувати (більш) істотним зниженням", - цитує агентство Bloomberg головного аналітика CMC Markets Ltd. в Сіднеї Девіда Ленда.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас