Влада Куби: Країна вже втратила 104 млрд доларів через ембарго з боку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Куби: Країна вже втратила 104 млрд доларів через ембарго з боку США

Казна та Політика
227
Збитки економіці Куби від торгового ембарго з боку США з 1961 року перевищили 104 млрд доларів в сьогоднішніх цінах, або, якщо враховувати знецінення долара по відношенню до золота за цей період, 975 млрд доларів, заявила кубинська влада.
У вівторок стало відомо, що США знову продовжили на рік торгове ембарго проти Куби в рамках так званого "Закону про торгівлю з ворогом". США ввели санкції проти Куби в 1961 році після провалу операції зі скидання уряду Фіделя Кастро.
"Прямий економічний збиток, завданий кубинському народу в результаті економічної, торгової та фінансової блокади США проти Куби за станом на грудень 2010 року за поточними цінами перевищує 104 мільярдів доларів, що є досить консервативною оцінкою", - говориться в доповіді Куби Генасамблеї ООН , який представив у середу в кубинській столиці заступник міністра закордонних справ країни Абелардо Морено.
"Якщо взяти до уваги знецінення долара по відношенню до золота на світових фінансових ринках, то збиток кубинській економіці перевищить 975 мільярдів доларів", - наголошується в документі.
Представлену доповідь Генасамблея ООН буде обговорювати 25 жовтня. "Ми звертаємося до міжнародного товариства із закликом масово підтримати проект резолюції (про засудження ембарго) і впевнені, що наш заклик буде почутий", - заявив Морено в середу на прес-конференції в будівлі кубинського МЗС. Кубинський дипломат нагадав, що останніми роками "все міжнародне товариство, за винятком урядів США та Ізраїлю", підтримувало позиції Куби і "голосувало в ООН за скасування блокади".
При цьому Морено підкреслив, що вимоги, які висуває Вашингтон для скасування ембарго, неприйнятні, оскільки є втручанням у внутрішні справи. "Уряд США повинен скасувати блокаду в односторонньому порядку і без затримки", - зазначив він.
Морено також нагадав, що США накладають багатомільйонні штрафи на компанії та організації, які мають торговельні зв'язки з Кубою. Так, в 2010 році Управління з контролю за іноземними активами казначейства США (OFAC) оштрафувало чотири організації на загальну суму в 502,7 млн доларів. Серед оштрафованих були і фінансові організації ООН.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас