Нафта дешевшає через можливе сповільнення темпів світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через можливе сповільнення темпів світової економіки

Енергетика
376
Світові ціни на нафту знижуються, що пов'язано з побоюваннями щодо поширення боргової кризи по єврозоні та негативною статистикою з США. Про це свідчать дані торгів.
Вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на торгах електронних в Нью-Йорку зменшилася на 1,34 долара, або на 1,49% - до 88,87 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,62 долара, або на 0,55% - до 111,27 долара за барель.
"Зниження цін на нафту пов'язане з більш повільним, ніж очікувалося, зростанням економіки розвинених країн, особливо західних. При цьому воно продовжує зменшувати темпи", - цитує агентство Bloomberg слова головного ринкового аналітика CMC Markets у Сіднеї Ріка Спунера.
Зокрема, про це говорить статистика щодо імпортних цін в США за серпень поточного року. На тлі здешевлення палива ціни на імпорт скоротилися на 0,4% в місячному численні, при цьому збільшившись на 13% у річному. Показники розійшлися з прогнозами: аналітики, опитані інформаційно-аналітичним інтернет-порталом dailyFX.com, передбачали зниження імпортних цін на 0,8% в місячному вираженні і зростання на 12,5% у річному.
Також падіння котирувань нафти пов'язане з публікацією нового прогнозу МЕА, який передбачає, що попит на нафту до кінця 2011 року буде на 200 тис. барелів на добу менше, ніж прогнозувалося раніше - на рівні 8,93 млн барелів на добу. У наступному році попит скоротиться більш відчутно - на 400 тис. барелів, до 90,7 барелів на добу.
"Надалі ринок буде фокусувати увагу на ситуації в єврозоні та відновленні виробництва ресурсу в Лівії", - вважає аналітик MF Global Holdings Ltd. Том Павліцкі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас