Федерація профспілок нічого не крала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федерація профспілок нічого не крала

Кримінал
292
Генпрокуратура не дала Федерації профспілок продати 25 об'єктів державної власності на 2 мільярди гривень. Їх мали купити ізраїльські фірми. Зрештою порушили 35 кримінальних справ. В об’єднанні відразу заявили, що подають до суду на ГПУ, аби спростували недостовірну, на їхню думку, інформацію. Ще у серпні податкова міліція обшукала будівлю центрального апарату федерації та вилучила документи.
Прокуратура порушила 35 кримінальних справ про незаконне відчуження державного майна та землі, які перебувають у користуванні Федерації профспілок України. 17 уже направлено до суду. Буде допитано і керівників ФПУ.
"Їх три. По цим трьом кримінальним справам керівництво Профспілок України необхідно допитувати для уточнення всіх обставин протиправних дій, які вчинили інші посадові особи. У якості підозрюваного допитаний був головний бухгалтер Федерації профспілок України", - повідомив Генеральний прокурор України Віктор Пшонка.
Зараз спеціально створена урядова комісія проводить інвентаризацію майна, яким відає Федерація. Скільки його, не знають навіть у прокуратурі. Віктор Пшонка навів експертні розрахунки, за якими у користуванні об’єднання перебувають три сотні об'єктів державної власності вартістю до 10-ти мільярдів гривень. Проте ФПУ вже подала до суду позов із вимогою спростувати неправдиві дані.
"Федерация профсоюзов не владеет имуществом, которое упоминается в Генеральной прокуратуре. Федерация профсоюзов владеет только корпоративными правами. И она, как акционер, имеет право участвовать в управлении организации через представительства в этих уполномоченных компаниях. Имеет право получать дивиденды. Каким же образом она может неправильно распоряжаться им?", - запитує радник Голови ФПУ з правових питань Анатолій Башловка.
У Федерації кажуть: кримінальних справ проти членів профспілок порушили лише дві - за спробу відчуження одного із санаторіїв та стосовно бухгалтера - за несвоєчасну сплату податків. А решту - проти інших компаній, акціонером яких є ФПУ. Повідомляє телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас