В "Газпромі" задоволені переговорами з Білоруссю про ціну на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Газпромі" задоволені переговорами з Білоруссю про ціну на газ

Енергетика
399
У Газпромі відзначили продуктивність поточного діалогу з Білоруссю про ціну на газ за підсумками минулих сьогодні переговорів глави Газпрому Олексія Міллера з першим заступником прем'єр-міністра Білорусі Володимиром Семашко.
Відповідно до досягнутих в липні домовленостями, рішення цього питання пов'язане з визначенням параметрів придбання Газпромом 50% акцій ВАТ "Белтрансгаз".
Газпром втретє відзначає, що хід переговорів дозволяє сподіватися, що підписання нового контракту на постачання і транзит газу можливе на початку грудня 2011 року.
У 2011 році у Білорусі закінчується дія чотирирічного контракту з "Газпромом" на поставку газу. З 2008 року ціна газу для Білорусі визначається за формулою, відповідною формулою при поставках російського газу в Європу. У 2008-2010 роках до цієї ціни застосовувався знижувальний коефіцієнт, з 2011 року Білорусь платить рівнодохідну з європейською ціну за вирахуванням експортних мит і транспортних витрат.
Білорусь з 2011 року є учасником Митного союзу. Угода між країнами-учасницями Митного союзу і Єдиного економічного простору (ЄЕП) передбачає досягнення ринкових (рівнодохідні) цін на газ на територіях всіх держав-учасників ЄЕП не пізніше 1 січня 2015 року.
Голова уряду РФ Володимир Путін у серпні цього року доручив міністерству енергетики Росії та Газпрому визначити величину знижувального коефіцієнта ціни на газ для Білорусі з 2012 року. ВАТ "Газпром" вже володіє 50% акцій Бєлтрансгазу.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас