Прем'єр: На початку 2010 р. ситуація в Україні була гіршою, ніж сьогодні в Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр: На початку 2010 р. ситуація в Україні була гіршою, ніж сьогодні в Греції

Казна та Політика
533
На початку 2010 р. ситуація в Україні була гіршою, ніж сьогодні в Греції. Таку думку в інтерв'ю Le Figaro висловив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Коли ми прийшли до влади на початку 2010 р., у нас не було вибору", - заявив Азаров, відповідаючи на питання, чи не вважає він помилкою продовження оренди бази російського флоту в Севастополі в обмін на перегляд ціни на газ ("Харківські угоди").
"Казна була порожньою, наша ситуація була гіршою, ніж сьогодні в Греції, наша співпраця з МВФ було перервана. Ми не могли в тих умовах оплачувати підвищені ставки, введені в угоді, підписаній (екс-прем'єр-міністром) Юлією Тимошенко. У цих умовах, ми звернулися до російського уряду, і рішення було знайдене. Сьогодні ми прагнемо добрих партнерських відносин з Росією, з якою нас єднає спільна історія. Але, повторюю, що наш шлях до європейської інтеграції є стратегічним вибором. Ми поділяємо демократичні цінності Європи. Вони є запорукою стабільного розвитку України", - підкреслив Азаров.
Нагадаємо, сьогодні заступник міністра фінансів Греції Філіппос Сахінідіс повідомив, що грецька влада має в своєму розпорядженні фінансові кошти, щоб утримати країну на плаву до жовтня, після чого Афіни залишаться без грошей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас