Більшість громадян Латвії виступають проти запровадження євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість громадян Латвії виступають проти запровадження євро

Валюта
281
Більше половини економічно активних жителів Латвії - 51% - виступають проти введення євро з 1 січня 2014 року. Про це свідчать дані опитування, проведеного компанією TNS Latvija і місцевим телеканалом LNT.
З цих 51% категорично проти вступу до єврозони 20% респондентів, а 31% - швидше проти. Тільки 36% опитаних підтримують введення в країні євро. Ще 13% не змогли дати відповіді на це питання, передає ІТАР-ТАСС.
У середині березня 2010 року уряд Латвії ухвалив, що країна введе євро з 1 січня 2014 року. Для цього республіка повинна відповідати Маастрихтським критеріям - забезпечити низьку інфляцію, а також дефіцит бюджету не більше 3% від внутрішнього валового продукту, в свою чергу, розмір державного боргу має становити не більше 60% від ВВП.
Раніше Міністерство фінансів країни повідомило, що Латвія вже готується до вступу в єврозону. Введення євро буде проводитися в три етапи. Перший етап, як передбачається, триватиме з 1 січня 2012 року до липня 2013-го, коли жителів цієї балтійської республіки будуть інформувати про переваги загальноєвропейської валюти, знайомити з досвідом інших країн ЄС.
В рамках другого етапу, який розпочнеться за півроку до введення євро, громадян країни будуть інформувати про те, як виглядають жврогроші, яких номіналів вони бувають, про обмінний курс і про те, протягом якого періоду часу одночасно в обігу будуть перебувати євро і національна валюта лат.
Третій етап розпочнеться за місяць до вступу в єврозону і триватиме ще протягом року після введення євро. У цей період часу відповідальні державні установи оцінять виконану роботу, а також продовжать інформувати суспільство про використання двох валют.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас