Іран запускає першу АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран запускає першу АЕС

Енергетика
260
Енергопуск першого енергоблоку першої іранської атомної станції "Бушер" відбудеться 12 вересня
Загальна потужність енергоблоку станції становить 1000 МВт.
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) вже включило перший енергоблок іранської АЕС "Бушер" до атомних енергоблоків світу.
Згідно з базою даних МАГАТЕ, в якій міститься інформація про стан всіх енергоблоків АЕС у світі, перше включення в енергомережу енергоблоку АЕС "Бушер" відбулося 3 вересня.
Це четвертий енергоблок, який був запущений в 2011 році: першим став енергоблок "Кайга-4" в Індії, підключений до енергомережі 11 січня, другим 14 травня підключили до енергомережі другий енергоблок "Часнуп" в Пакистані, третім 3 травня підключили четвертий енергоблок АЕС "лінгала" в Китаї.
Також, згідно з даними МАГАТЕ, в Індії та в Пакистані цього року почалося будівництво двох енергоблоків, і п'ять енергоблоків АЕС, у тому числі блоки з першого по четвертий АЕС "Фукусіма-1" в Японії були виведені з експлуатації.
Будівництво атомної електростанції "Бушер" було розпочато в 1974 р. німецьким концерном Kraftwerk Union AG (Siemens/KWU). Між урядами Росії та Ірану 25 серпня 1992 р. укладено угоду про спорудження АЕС, в січні 1995 року підписано контракт на завершення будівництва першого енергоблоку станції. У 2001 р. почалося постачання основного технологічного устаткування.
Фізичний пуск АЕС "Бушер" розпочався під контролем інспекторів МАГАТЕ 21 серпня 2010 р., коли була здійснена доставка свіжого ядерного палива в реакторне відділення станції. Восьмого травня 2011 р. на енергоблоці проведені роботи з виведення ядерної парогенераторної установки на мінімально контрольований рівень потужності. З початком цих робіт в активній зоні реактора АЕС запущена реакція поділу ядерного палива, яка сама себе підтримує.
Фізичний пуск означав закінчення етапу випробувань всіх систем енергоблоку атомної станції. Потім, після завезення палива, на реакторі почалася підготовка до енергетичного пуску - початку вироблення електроенергії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас