Нафта дешевшає на тлі можливого посилення боргової кризи єврозони і падіння попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на тлі можливого посилення боргової кризи єврозони і падіння попиту

Енергетика
473
Світові ціни на нафту зменшуються в понеділок на тлі зростання побоювань інвесторів щодо посилення боргової кризи в єврозоні та дефолту в Греції, що негативно вплине на темпи зростання європейської економіки і, відповідно, на потребу в сировині. Про це свідчать дані торгів.
Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 9:04 мск зменшилася на 1,29 долара, або на 1,48% - до 85,95 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 1 долар, або на 0,89% - до 111,77 долара за барель.
Як заявив 7 вересня міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, "Греція ходить по лезу ножа". За його словами, невдача у справі досягнення запланованих показників держборгу і дефіциту бюджету може призвести до того, що владі Греції доведеться шукати кошти самостійно, оскільки допомоги від єврозони не буде. На цьому тлі уряд ФРН розробляє план екстреної підтримки банківського сектора на випадок дефолту Греції, що передбачає компенсацію втрат від вкладів в держоблігації країни, які можуть скласти до 50% від вартості цих боргових паперів.
Дефолт у Греції може сильно вдарити по темпах зростання європейської економіки, що поряд з "поміркованими" темпами відновлення економіки США може призвести до "зменшення вартості марки WTI на 10 або навіть 20 доларів до вартості марки Brent", - вважає цитований агентством Bloomberg старший віце-президент Purvin & Gertz Inc. в Сінгапурі Джон Вотрейн.
Між тим серйозніше цінам на "чорне золото" не дає впасти оптимізм інвесторів щодо підсумків саміту глав мінфінів і центробанків країн "великої сімки" у французькому Марселі, що проходив 9-10 вересня. У підсумковому документі саміту сторони домовилися закріпити на рівні бюджетів заходи з консолідації, які стимулювали б економічний розвиток. Представники "великої сімки" відзначили, що "в даний час спостерігаються явні ознаки сповільнення світової економіки", однак вони "сповнені рішучості дати потужну і скоординовану міжнародну відповідь на цей виклик".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас