Бельгійська влада зробить проїзд на автомобілі платним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бельгійська влада зробить проїзд на автомобілі платним

Казна та Політика
638
В основі інноваційного методу бельгійців лежить матеріальна зацікавленість водіїв. Наприклад, маршрут, що проходить через місто, для них стане дорожче, ніж поїздка по шосе.
Як повідомляє Вести, плату за те, щоб не стояти в пробках, в Бельгії пропонують перекласти на автомобілістів. В країні починають випробувати нову систему дорожніх зборів: у машини добровольців встановлюють лічильники, забезпечені навігацією. У результаті кожен скільки проїхав на своїй власній машині, стільки і заплатив.
Як не парадоксально це звучить, але ініціатори нової технології запевняють, що багатьом водіям така модель дозволить заощадити. За базовий тариф розробники взяли щорічний податок, який у Бельгії платять всі власники автомобілів. Саме його і думають замінити новою схемою. Розумне користування дорогами дозволить ощадливим автовласникам платити менше, а для решти збір в середньому всього лише залишиться тим самим.
Також коефіцієнт, від якого залежить вартість проїзду автомобіля, визначається кількістю шумів і вихлопних газів від двигуна.
В результаті невеликого журналістського експерименту, 16 кілометрів по різних типах доріг обійшлися в 38 євроцентів. Поки виплачувати цю суму водіїв не зобов'язують, але вже через два роки платити за кілометраж в Бельгії будуть водії вантажівок, а пізніше, і це не виключено, черга дійде до пересічних автомобілістів.
Творці нової системи розраховують, що вона буде заохочувати людей пересідати на електромобілі, для яких зараз найдешевші розцінки. Якщо не заправляти машину бензином, то ціна складе всього половину євроцента за кілометр, що в перерахунку на гривні становить приблизно 5 копійок.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас