ЄС готує новий пакет санкцій на інвестиції в нафтогазовий сектор Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готує новий пакет санкцій на інвестиції в нафтогазовий сектор Сирії

Казна та Політика
123
Євросоюз готує новий пакет економічних санкцій стосовно Сирії, націлившись на ключовий для економіки країни нафтогазовий сектор. Слідом за введенням минулого тижня ембарго на поставки нафти з Сирії, ЄС збирається ввести заборону на інвестиції в нафтогазовий сектор країни, що надасть додатковий тиск на президента Сирії Башара Асада і чинний уряд, повідомили сьогодні європейські дипломати.
Як передає Reuters з посиланням на повідомлення уповноважених осіб, попереднє схвалення цього кроку представниками блоку вже отримано. Остаточне схвалення, після якого заборона на інвестиції в нафтогазову галузь Сирії набере чинності, може бути отримано вже наступного тижня.
Під питанням поки залишається введення санкцій стосовно найбільшої в Сирії телекомунікаційної компанії, що надає послуги стільникового зв'язку - Syriatel, яка також є джерелом надходжень у казну Асада.
Раніше прес-секретар Міністерства закордонних справ Франції Бернар Валеро підтвердив, що ЄС готує нові санкції стосовно Сирії у відповідь на жорстоке придушення антиурядових виступів у країні. При цьому Валеро не уточнив, про які саме санкції йде мова, повідомивши лише, що черговий пакет санкцій буде спрямований проти компаній, які "будь-якою мірою пов'язані з репресіями стосовно демонстрантів".
Нагадаємо, що, за даними ООН, за шість місяців протестів у цій країні з вимогою відставки президента Башара Асада було вбито понад 2,2 тис. осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас