Єфремов: Проект держбюджету-2012 буде внесений до ВР 15 вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов: Проект держбюджету-2012 буде внесений до ВР 15 вересня

Казна та Політика
152
Уряд внесе на розгляд парламентаріїв проект бюджету на 2012 рік, а також проект програми соціально-економічного розвитку на 2012 рік наступного четверга, 15 вересня. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив народний депутат України, лідер фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
"Ми повинні будемо прийняти рішення щодо державного бюджету, і 15 вересня уряд даний документ разом з програмою соціально-економічного розвитку внесе в Верховну Раду. Ми сподіваємося, що ці документи будуть підготовлені до такої міри, що парламент прийме їх в роботу, і ми в цьому році основні документи для держави отримаємо не під Новий рік, а хоча б у листопаді", - сказав Єфремов.
За його словами, це необхідно для того, щоб місцеві бюджети були також сформовані вчасно по всій країні.
Міністр фінансів Федір Ярошенко, виступаючи в парламенті, заявив, що в державному бюджеті на 2012 р. буде закладено дефіцит в 2,5% від ВВП. "У нас буде збалансований бюджет, дефіцит бюджету буде чітко витримано, і дефіцит бюджету ми закладаємо 2,5%", - сказав Ярошенко.
Також Ярошенко заявив, що держбюджет 2012 року стане бюджетом економічного зростання, а його основною метою буде недопущення проникнення можливої другої світової фінансової кризи в українську економіку.
Нагадаємо, на початку тижня перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв заявив, що проект програми соціально-економічного розвитку на 2012-2013-2014 рр., а також проект держбюджету на той же період до кінця вересня буде поданий до Верховної Ради.
Як повідомив спікер парламенту Володимир Литвин, проект бюджету на 2012 р. буде розглядатися парламентом протягом пленарного тижня з 20 по 23 вересня включно.
Зазначимо, раніше джерела в уряді повідомили РБК-Україна, що в Україні незабаром буде здійснено перехід від середньострокового до довгострокового планування бюджету країни. "Прийнято рішення наступну програму (соціально-економічного розвитку України) робити трирічною", - сказало джерело в Кабміні.
За його словами, цього року парламентом буде прийнято програму соціально-економічного розвитку України на 2012, після чого повинен бути прийнятий бюджет на наступний рік, "а наступну програму вони повинні розробити і прийняти наприкінці цього - на початку наступного року на 2013 -2015 роки. І бюджет відповідний".
Нагадаємо, згідно з чинним законом про державний бюджет України на 2011 р., доходи держбюджету на поточний рік передбачені на рівні 299,197 млрд грн, витрати - 337,639 млрд грн, граничний дефіцит - 35,343 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас