Нафта дорожчає на тлі заяв президента США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі заяв президента США

Енергетика
572
Світові ціни на нафту в п'ятницю ростуть після того, як новий план президента США Барака Обами надав підтримку надіям інвесторів на стабілізацію економічного зростання країни і збільшення попиту на "чорне золото", свідчать дані торгів.
Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку за станом на 8:27 мск підвищилася на 0,28 долара, або на 0,31% - до 89,33 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,32 долара, або на 0,28% - до 114,87 долара за барель.
Президент США у четвер оприлюднив новий план в боротьбі з безробіттям, підтримки малого бізнесу та стимулювання національної економіки обсягом 447 млрд доларів. Документ передбачає скорочення податкового навантаження на підприємства малого бізнесу, підтримку безробітних та фінансування модернізації інфраструктури.
"Обсяг запропонованого пакету заходів президента виявився більшим, ніж очікували ринки, - вважає аналітик Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Марк Перван, думку якого наводить агентство Bloomberg. - Це має підтримати попит на ризиковані активи".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас