Центробанк Білорусі може відновити грошові вливання для підтримки нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Білорусі може відновити грошові вливання для підтримки нацвалюти

Валюта
266
Національний банк Білорусі з середини вересня може відновити припинені з весни інтервенції на валютному ринку для згладжування спекулятивних коливань курсу рубля завдяки зростанню золотовалютних резервів, випливає з повідомлення Нацбанку.
Виснаживши резерви в спробах підтримати курс рубля, Нацбанк припинив валютні інтервенції та девальвував в травні національну валюту на 36%, ввів жорсткі обмеження на коливання курсу. Обмеження, в умовах відсутності інтервенцій з боку регулятора, призвели до дефіциту валюти, множинності валютних курсів і появи чорного ринку.
Мінськ обіцяв з 15 вересня повернутися до вільного курсоутворення на додатковій сесії Білоруської валютно-фондової біржі, зберігши пільговий курс для продажу валюти на оплату енергоносіїв.
"Збільшення обсягу золотовалютних резервів дає можливість Національному банку в разі потреби згладжувати окремі спекулятивні коливання курсу білоруського рубля в ході біржових торгів на додатковій сесії Білоруської валютно-фондової біржі", - йдеться в повідомленні Нацбанку.
У четвер Національний банк повідомив, що протягом серпня його резерви зросли на $400 мільйонів і склали $4,6 мільярда за методикою МВФ.
У червні Білорусь отримала $800 мільйонів першого траншу $3-мільярдного кредиту з контрольованого Росією антикризового фонду ЄврАзЕС і очікує в листопаді на другий транш на $400 мільйонів. Мінськ також просить кредит у Міжнародного валютного фонду на $3,5-8,0 мільярда і обговорює з російським Сбербанком і Deutsche Bank кредит на $2 мільярди під заставу 35 відсотків Білоруськалій.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас