Росія закликала ЄС не втручатися в газові переговори з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія закликала ЄС не втручатися в газові переговори з Україною

Енергетика
1165
Домовленості Росії і України щодо газу не вимагають "зовнішнього аудиту", а ставити їх під сумнів - неправомірно, заявило у четвер російське МЗС.
Так зовнішньополітичне відомство прокоментувало висловлювання міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського про те, що Єврокомісія могла б здійснити якийсь аудит російсько-українських домовленостей у газовій сфері.
"Будь-які спроби ставити під сумнів згадані російсько-українські домовленості юридично неправомірні. Гранично чіткі правові рамки даного питання не потребують жодного "зовнішнього аудиту" і повинні бути засвоєні всіма, хто зацікавлений в забезпеченні енергобезпеки Європи", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, 5 вересня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна буде виконувати контракти із закупівлі і транзиту газу, укладені в 2009 році між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром", доти, доки не буде досягнута домовленість про їх зміну, і жодної "газової війни" з Росією не буде.
6 вересня Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна фактично підготувала матеріали для вирішення в міжнародному арбітражі газової суперечки з Росією про умови постачання і транзиту газу.
Комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Еттінгер заявив, що Єврокомісія готова сприяти в пошуку компромісу в газовому питанні між Україною і Росією.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас