Меркель: Крах євро спричинить крах Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Крах євро спричинить крах Європи

Валюта
1046
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір рішуче боротися за порятунок єдиної європейської валюти. "Крах євро спричинить крах Європи", - заявила вона в середу, 7 вересня, виступаючи в бундестагу, повідомляє Deutsche Welle. За словами глави німецького уряду, Європа - це "набагато більше, ніж просто єдина валюта". Але історія показала, що країни зі спільною грошовою одиницею ніколи одна проти одної не воювали, додала вона.
"Євро не повинен зазнати краху, і цього не станеться, - підкреслила Меркель. - Це буде довгий, важкий, але вірний з точки зору майбутнього шлях". За її словами, високий рівень державної заборгованості низки країн єврозони - це не тільки наслідок порятунку банків і антикризових пакетів 2008 року. "Ця заборгованість є результатом неправильної філософії, яка панувала протягом десятиліть", - цитує слова німецького канцлера dpa.
Подібні помилки допускалися і в ФРН, зазначила Ангела Меркель. Бюджетна заборгованість з'явилася в 1966-1969 роках, коли Федеративною республікою вперше правила "велика коаліція". У тяжкі часи розмір боргу зростав, а в сприятливі періоди докладалося занадто мало зусиль, щоб його скоротити. За словами німецького канцлера, так більше тривати не може. Заради благополуччя майбутніх поколінь необхідні принципові зміни, підкреслила Меркель.
Для порятунку Європи необхідно розширити число правил, що носять для всіх країн ЄС обов'язковий характер, упевнена глава уряду ФРН. Тому, за її словами, внесення змін до основоположних договорів Європейського Союзу не повинно залишатися табу. Зокрема, вона висловилася за закріплення в Лісабонському договорі механізму, який би примушував країни дотримуватися умов Пакту стабільності та зростання.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас