Зеллік: економіка навряд чи знову скотиться в рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеллік: економіка навряд чи знову скотиться в рецесію

Казна та Політика
375
Світова економіка навряд чи знову скотиться в рецесію, але ризики залишаються, сказав президент Світового банку Роберт Зеллік, пише Рейтер.
"Я не вірю, що в США чи в світі почнеться повторна рецесія, але ступінь невизначеності висока", - сказав Зеллік репортерам в Сінгапурі.
США з більшою ймовірністю пройдуть через період повільного зростання з високим безробіттям, додав він.
Коментарі Зелліка з'явилися після того, як міністр фінансів Сінгапуру Тарман Шанмугаратнам, який також є головою ключового комітету Міжнародного валютного фонду, сказав, що світу, ймовірно, загрожує рецесія, бо зростання і в США, і в Європі практично зупинилося.
Що стосується Європи, зазначив глава Світового банку, то Євросоюз має подумати про більш тісну співпрацю в сфері бюджетної політики, з тим щоб вирішувати проблеми, з якими стикаються його члени.
"Є один напрямок - це поглиблення бюджетного союзу", - сказав він, додавши, що заходи, які приймаються аж до теперішнього часу, такі як створення Європейського фонду фінансової стабільності та викуп облігацій Європейським центробанком, допоможуть лише виграти час, щоб ЄС вирішив проблеми, з якими зіткнувся.
Фінансові лідери "Великої сімки", стурбовані небезпекою для світового зростання, ймовірно, вирішать на цьому тижні зберігати акомодаційну політику, сповільнити бюджетну консолідацію в країнах, де це можливо, і здійснювати структурні реформи, повідомило джерело з G7.
Міністри фінансів і глави центробанків США, Канади, Японії, Німеччини, Франції, Італії та Великобританії (G7) зустрінуться в п'ятницю в Марселі, щоб обговорити, які дії необхідні, щоб підтримати світову економіку.
"Основним питанням буде сповільнення світової економіки і який найкращий спосіб боротьби з ним", - сказав представник G7, знайомий з приготуваннями до засідання.
Джерело сказало також, що, на думку представників G7, для світової економіки починається найскладніший період з банкрутства Lehman Brothers і існує ризик рецесії.
Крім того, G7, ймовірно, обговорить заклик МВФ до подальшої рекапіталізації європейських банків, повідомили джерела.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас